dilluns, 24 d’octubre del 2011

L'expresió oral:

Divendres passat, dia 21 d'Octubre, per deures a la classe de COED teníem que dur llegit un grapat de fulls que parlava sobre l'organització en un discurs oral, o en una redacció....
Quan vam arribar a classe, la Rosa ens va posar un vídeo on es recitaven diversos poemes de Miquel Martí i Pol, de diferents maneres, perquè poguéssim apreciar la importància de l'entonació, les tres maneres eren:
  1. De manera teatral.
  2. Transmetin el sentiment, interpretant, fent-ha arribar el poma a tu.
  3. Recitant els poemes, però amb l'objectiu de fer-te arribar a tu la lectura
Ara es tracte de buscar un poem amb el qual ens sentim identificats, l'hem de tenir triat pel dia 11 de novembre, jo encare no tinc el meu, però tinc diversos pensats.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

LA DESCRIPCIÓ

Ahir dimarts, ens va tocar fer sessió de COED a grup petit, la veritat és que va ser una sessió força animada. El tema que vam tractar, va ser la descripció, ja que tenim que fer una descripció de una companya a partir d'una característica seva que ens hagi cridat l'atenció. Però, la Rosa ens va voler demostrar que existeixen diversos models de descripció:
  • Hi han les cançons, com per exemple la de Jenifer dels Catarras.
  • La poesia visual, com ho vam poder comprovar a: http://www.joanbrossa.org/obra/brossa_obra_poesia_visual.htm
  • Poesia, com per exemple de Si parlo dels teus ulls de Miquel Martí i Pol
  • Novel·la: hi han trossos de novel·les on apareixen diverses descripcions.
  • Assaig: Aquí és on vaig conèixer el Xesco Boix
  • Conte: Aquí ens va fer escoltar la Rosa l'Abiyoy, explicati cantat per Xesco Boix, que jo mai l'havia sentit.
  • Vídeo: on vam veure el famós anunci d'Estrella Damm 2009,de Summercat.
Jo encara no se molt bé com descriure a la meva companya , tinc el tret característic d'una que hem va cridar força l'atenció. però encara no sé del tot com fer-ho.
He experimentat per Internet sobre Annie Leibovitz, i la veritat és que te fotografies molt maques, continuaré mirant avera si alguna  que  hem serveix a mi de referència, per poder expressar bé la idea que tinc. Us deixo aquí una pàgina web on hi han diverses fotografies seves molt maques i podeu aprofitar alguna per inspirar-vos: http://www.canonistas.com/foros/blogs/el-rincon-del-experto/399-fotografia-segun-annie-leibovitz.html

La Viquipèdia:

Hola! Avui, us explicaré la meva experiència el tenir la possibilitat d'editar un article de la pàgina web de la Viquipèdia. La veritat és que el principi pensava que era quelcom que no podia fer qualsevol persona, i quan ens va dir el Jordi de fer aquesta activitat, hem vaig sorprendre!
Ara q l'article porta penjat des de dijous passat i no l'han eliminat ni res, hem sento satisfeta, d'haver-ho aconseguit. Amb les meves companyes de grup, el principi el llegint-se la normativa ho veiem com quelcom impossible, però vam començar el procés amb ganes i fent-se un wiki, anomenada http://articlegtic.wikispaces.com/, aquí va ser on vam fer la recollida de la informació que introduiríem i on vam discutir el tema sobre el qual editaríem.
La nostre major por va ser la de les referències, ja que en la normativa de la Viquipèdia et deien que et podien eliminar si semblava una còpia del real, per això ho vam resumir tot amb les nostres paraules.
Tal com es pot veure en el link següent,les tres entrades que vam incorpora van ser les següents: Com afecta? Com són? Què fer?.
http://ca.wikipedia.org/wiki/S%C3%ADndrome_de_Down
També us deixo una imatge de la pàgina editada:


Per mi editar en la Viquipèdia, per molt que hagi sigut difícil, també a sigut una gran experiència.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Conferències del senyor Ken Robinson:

Les dues conferències visualitzades del senyor Ken Robinson, “Las escuelas matan la creatividad” i “A iniciar la revolución del aprendizaje”, tenen com objectiu conscienciar i fer pensar a la gent sobre aquests dos temes.
En la primera, ens fa veure que la creativitat s’està perdent, que en canvi d’adquirir-la, ens eduquen per perdre-la i que ens han de permetre equivocant-se per poder començar a coneixia la creativitat, i que aquesta és igual d’important que l’alfabetització en l’educació i que s’hauria de començar a donar-li el mateix estatus.
En la segona conferència, ens fa veure que l’educació necessita un nou enfocament, ser transformada en quelcom més, una revolució cap alguna cosa que no sigui tant industrial i que no ens allunyi tant dels nostres talents naturals.
En les dues conferències, porta un guió preparat anteriorment, ja que es nota com desenvolupa una estructura; mostra i presenta una introducció, diferent en cada conferència, però que li serveix per poder començar a desenvolupar el cos del seu guió, per poder intentar convèncer el públic d’allò que està explicant, i les dues vegades a acabat la conferència utilitzant una frase com a conclusió.
En les dues conferències li permeten un temps determinat, cosa q mostra que el guió i l’estructura ja la tenia prèviament preparada.
M’ha sorprès com utilitza el humor per cridar l’atenció del públic i poder aconseguir que s’apropin més al tema i escoltin amb més entusiasme la conferència.
La veritat, és que hem van sorprendre les dues conferències, perquè hem van agradar molt, va aconseguir cridar la meva atenció per complet i que m'interessés pel tema. Jo crec que podria ser un bon comunicador!

dijous, 13 d’octubre del 2011

Google Docs:

El dia 11d'octubre del 2011 a la classe de GTIC vam aprendre una nova forma de fer treballs de manera col·laborativa, i que tothom treballes en tots els trossos del treball que volgués, per eliminar l'antiga forma de repartir un apartat per cada persona i després ajuntar-lo Aquest programa  és on-line i tothom es connecta des del seu compte google. Un crea el documents, que serà el creador, i decideix si vol o no afegir participants en aquell document. El programa és el GOOGLE DOCS.
Gràcies aquest hem experimentat que tots els col·laboradors tindran el mateix treball, el treball real, que no hi hauran mil còpies i arxius, que només hi haurà un d'existent.
Aquest programa inclou un precessador de text, un full de càlcul, un programa de presentació bàsic i un editor de formularis destinats a enquestes.
A classe vam fer tres petits treballs en grup per poder veure com funcionava tot això.
Per completar la meva explicació us deixu aquí adjuntat un vídeo que o explica d'una manera més complexa:


dilluns, 10 d’octubre del 2011

WIKI O BLOGS?

Estem donant a classe, la diferència entre wikis i blogs, i quan hem d'usar cadascuna. Jo he fet un Power Point, que espero que us sigui de gran utilitat, he recollit les idees principals de cada aplicació i he posat com exemple el meu blog i la wiki que me creat amb unes companyes de classe, per fer un treball col·leboratiu. També he anomenat el llibre que ens vam tenir que llegir per l'altre dia, ja que parla d'aquestes dues aplicacions online i crec que és de gran utilitat.
Aquí us deixo el meu Power point:
Wiki o Blogs